Talviliinailu

Lunta sataa ja kadut ovat sohjoisia. Ulkona on muutama aste pakkasta ja lumen alla kävelyteillä jäätä. Ulos tekisi mieli, koirakin vinkuu ovella...

Vauvalle puen pehmeän puuvillapuseron ja villatakin, pitkälahkeiset villavaippahousut ja kunnon villasukat. Jos pakkasta on paljon puen vauvalle vielä kevyen toppapuvun tai paksummman välikausihaalarin ja toppa- tai fleecetöppöset. Silkkinen kypärämyssy vauvan päähän ja lopuksi vielä pipo ja villasilkkiset lapaset. Itselleni jalkaan talvikengät ja niihin helpot liukuesteet, sellaiset kumihenkselit. Pitkä solmittava liina, kietaisuristikakkonen, vauva ison takin sisään ja kantokauluri aukkoja tilkitsemään.

Useimmiten valitsen joustavan liinan, sillä vaatetta on tarpeeksi muutenkin, lisäksi haluan mahdollisimman pienen solmun takin sisään. Takissa on alhaalla kiristysnyöri, tämä on hyvä, ei pääse kylmä tuuli alakautta yhteisen takkimme sisään. Itselleni tulee helposti kantaessa kuuma, lapselle ei niinkään.

Bussissa ja kaupoissa avaan takin ja riisun lapsen päähineen. Jos liikun autolla, laitan pikkuisen ylle kaukalopeiton, joka kiinnitetään kuminauhoilla. Näin vältyn enimmältä pukemiselta. Takkini sisällä vauva kuitenkin pysyy lämpimänä ja kaupoissa ei tule liian kuuma. Tavarat kannan repussa kuten tavallista.

Isolle takille on parempia vaihtoehtoja, kantotakkeja, jotka ovat varta vasten vauvan kantamiseen suunniteltuja. Käsistään kätevät ompelevat itse, muille jäi ennen ulkomailta tilaamisen tai ompelijalla teettämisen vaihtoehdot. Babyideasta voi tilata amerikkalaista Mommy and Me -takkia. Kuvassa Riitta P. ja Pinja esittelevät yhteistä takkiaan.
Linkkejä (avautuvat uuteen ikkunaan):

Isoja takkeja voi kysyä isoisältä tai kirppareilta. Liukuesteitä saa yleensä ostaa suutareilta ja isoista tavarataloista.

Lähetä talviliinailukuvasi ja/tai vinkkisi, info@babyidea.fi.