Babyidean ekotossut
turvalliset, kauniit ja yksilölliset koti-, kerho- ja päiväkotitossut

Materiaali: kasviparkittu saksalainen ekonahka

taustaa

Saksalaisen Ökotest-kuluttajalehden liukuestesukkien testitulokset järkyttivät meitä ja heitettyämme kaikki omien lastemme sukat roskikseen, aloimme etsiä parempia vaihtoehtoja. Kriteerimme ovat olleet hyvin tiukkoja ja sopivien tossujen etsimiseen on mennyt pari vuotta, mutta asia on edelleen yhtä ajankohtainen. Vuonna 2004 testatuissa sukissa oli Ökotest-lehden mukaan mm. hurjia määriä terveydellisesti  haitallisia, hormoonitasapainoon vaikuttavia ftalaatteja. Tutkijatkin pitävät testitulosta järkyttävänä, sillä lapset käyttävät sukkia tuntikausia ja hikoillessa kemikaalit pääsevät erittäin helposti ihon läpi lapsen pieneen kehoon. Joskus lapsi jopa imeskelee varpaitaan ja sylkikin liuottaa ftalaattia sitä sisältävistä sukista.

"Pitkään oltiin sitä mieltä, että kenkien täytyy tukea pikkulapsen jalkaa. Se on yhtä väärä käsitys kuin se, että kenkiä tarvitaan opittaessa kävelemään (...). Jalat kehittyvä parhaiten, jos lapsi on avojaloin, tai jos jalassa on sukat tai kotitossut, joiden tarkoitus on ainoastaan suojella kylmältä ja estää lasta liukastumasta lattialla. (---) Kengät sen sijaan totuttavat jalan laiskaksi ja passiiviseksi. (---) Ihanne on kaukana siitä, mitä kenkäkaupoissa ja tavarataloissa yleensä on tarjolla. Terveellisimmät ovat vuorittomat nahkakengät." --Goebel & Glöckler. Lastenlääkärin vastaanotolla. 1996.

miksi ekotossut?

Ò Ekotossut ovat lapsellesi ehdottoman turvallisia, ne eivät sisällä minkäänlaisia haitta-aineita. Parkitty aidoilla kasviaineilla, kuten mimosasta ja tammesta saatavilla tanniineilla. Ovat tietääksemme markkinoiden ainoat laatuaan.

Ò Ekotossut ovat lapsen jalalle hyväksi, ne mukautuvat kehittyvään jalkaan ja estävät lasta liukastumasta.

Ò Ekotossut suojaavat pientä jalkaa, hengittävät ja suovat jalalle mahdollisuuden kasvaa luonnollisesti.

Ò Tossut on helppo pukea ja riisua, mutta silti ne pysyvät jalassa rajuissakin leikeissä.

Ò Tossujen kauniit värit ja kuviot miellyttävät lasta ja saavat hänet hyvälle tuulelle.

Ò Valmistaja on tunnettu poikkeuksellisen laadukkaasta ja kestävästä käsityöstä ja riittävän paksuista nahoista, jotka kestävät käyttöä.

Ò Kokoja on jopa nroon 30 saakka, joten taaperoajankin jälkeen ehtii vielä hankkia monet ihanat tossut.

Ò Kahta täysin samanlaista tossua ei ole, sillä nahkaa ei ole peitetty peittovärikerroksen alle. Tämä myös takaa tossujen erinomaisen hengittävyyden sekä sen, että käytetty nahka on ensiluokkaista - voit nähdä sen itse.

Kerhossa ja päiväkodissa omat kauniit ekotossut löytyvät helposti muitten tossujen joukosta, sillä Suomessa on suppea valikoima pehmeitä sisäkenkiä lapsille.

Kaikki Babyidean ekotossut valmistetaan käsityönä Saksassa.
Karhu -suursuosikki- (hr 2) Perhonen (hr 2)
Classic, mokkanahkaa (hr 1) Unelma (pitsisomisteella) (hr 2)
 
Kruunu, mokkanahkaa (hr 2) Kummitus (hr 3)
Inkkari suklaa, mokkaa (hr 2) Kilpa-ajo (hr 2)
Inkkari mariini, mokkaa (hr 2) Kukka (hr 3)
Classic MULTI mokkanahkaa, myös ulkokäyttöön (hr 3)

Hinnat (+toimitus ennakkolaskulla vain 1 €):

Koot
19/20 ja 21/22
23/24 ja 25/26
27/28 ja 29/30
 

 

"Voi olisipa tuota MULTI-mallia ollut silloin kuin meidän kuopuksemme oppi kävelemään 10-kuisena. Mitkään puristavat kengät eivät kelvanneet, joten sukkasilleen tai pehmeissä sisätossuissa herra tepasteli syysmyrskyssä, sen jälkeen kun olimme saaneet hänet taivuteltua edes laittamaan sukat jalkaan..."