ESITTELY

Olen Anna, kolmen lapsen (7/98, 7/01 ja 6/05) äiti pääkaupunkiseudulta. Imetystä olen opiskellut käytännön kautta sekä lukemalla mm. Imetystukilistaa, listan kotisivujen artikkeleja ja alan kirjallisuutta. Imetystukiryhmää olen vetänyt vuodesta 2002 – ja oppinut siinä sivussa hurjasti! Olen käynyt Imetyksen tuki ry:n Perustietoa imetyksestä –kurssin v. 2003 ja valmistunut ryhmänvetäjäkurssilta pari vuotta myöhemmin.

Imetystä pidin ensimmäisen raskauden aikana itsestään selvänä, vaikken tiennyt imetyksestä kovinkaan paljoa. Esikoisen imetys päättyikin yksivuotispäivien sijasta jo kuukausia aiemmin toista kuukautta jatkuneen lakkoilun jälkeen.

Toisen lapsen imetykseen lähdin jo paremmin opiskelleena - ja jatkan opintoja edelleen. Nyt opettajana on perheemme vastikään vuoden täyttänyt kuopus. On ollut mielenkiintoista seurata kolmea yhtä aikaa samanlaista ja erilaista imetettävää.

Omat asenteeni ovat muuttuneet vuosien varrella. Olen alkanut aktiivisemmin miettiä, miten juuri me haluamme toimia, mikä sopii meidän perheelle. Esimerkiksi lapsen nukkumispaikan suhteen olen muuttanut mieltäni esikoisen ajoista (ja onneksi mies samoin). Hänet siirsimme tasan neljäkuisena ainakin aloittamaan unensa omaan sänkyyn, ”koska eihän se muuten sitä koskaan opi”. Pienemmät sisarukset taas nukkuivat pitkään parisängyssämme ja siirtyivät sitten sivuvaununa olevaan tavalliseen lasten sänkyyn - koska se yksinkertaisesti oli meillä toimivin ratkaisu.

Imetykseni ovat kuitenkin sujuneet melko kivuttomasti, vaikka olenkin saanut kokemuksen kautta opiskella, kuinka taistellaan suihkutissien kanssa, päästään eroon rintakumista tai imetetään rengasliinassa Rovaniemen torilla huhtikuussa ;). Myös allergiaepäilyt ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Kuitenkin sitä on pärjännyt: ensin vaistolla ja sitten jo onneksi kokemuksen ja tiedon voimalla.